M-terapi; vitamin, mineral, enzim ve aminoasitlerin tek başlarına ya da karışım halinde derinin üst tabakasına uygulanması işlemidir. İşlem esnasında uygulanacak maddeler; kişinin, cilt tipine ve ihtiyaçlarına uygun olarak seçilmektedir.
M-Terapi Hangi Durumlar İçin Kullanılır?
M-terapi pek çok farklı durum için kullanılabilmektedir. M-terapinin kullanıldığı alanlar şunlardır;
M-Terapinin Faydaları Nelerdir?
M-terapinin faydaları oldukça merak edilen konular arasında yer almaktadır. M-terapi uygulama alanına bağlı olarak çok sayıda fayda sağlayan genel bir uygulamadır. İşlem; uygulandığı bölgedeki kırışıklık ve sarkma probleminin, güneş ve cilt lekeleri başta olmak üzere çeşitli cilt sorunlarının çözülmesine olanak tanımaktadır.
M-terapi saça da uygulanabilmektedir. Saç m-terapisinin faydaları şunlardır;
- Saç dökülmesine engel olur,
- Bebek saçlarının güçlenmesini sağlar,
- Saça parlak ve canlı bir görünüm kazandırır.
Saç m-terapisi tüm saça uygulanabileceği gibi istek ve ihtiyaç doğrultusunda dökülme yaşanan belli bir bölgeye de uygulanabilir.
M-Terapi Kırışıklık Giderir mi?
Yüz m-terapisi yaşlanma belirtilerinin durdurulmasını ve azaltılmasını sağlayan bir uygulamadır. İşlemin kırışıklık belirtilerinin başlarında uygulanması; kırışıklıkların tamamen yok edilmesine yardımcı olacaktır.
M-Terapi Dolgu mu?
M-terapi pek çok cilt sorunu için kullanılan bir işlem olsa da dolgu değildir. Özellikle göz altı morlukları söz konusu olduğunda m-terapinin dolgudan daha etkili olduğu bilinmektedir.
Yüz M-Terapisi Ne Kadar Kalıcı?
Yüz m-terapisi ömür boyu kalıcı bir işlem değildir çünkü cilt sürekli olarak kendini yenileyen canlı bir yapıdır. Cildi çok hasarlı olan veya ileri yaştaki bireylerde seans sayısı arttırılabilmektedir. Seanslar bittikten sonraki 3 ila 6 ay içerisinde ihtiyaca bağlı olarak işlem tekrarlanabilmektedir.
Yüz M-Terapisi mi Botoks mu?
Her iki işlemin de cilde bir zararı bulunmamaktadır. İkisi de cildi toparlamakta, ince çizgi ve kırışıklık görünümünün azalmasını sağlamaktadır. Ancak m-terapi aynı zamanda renk tonu eşitliği sağlamakta ve cilt lekelerinin giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle daha fazla tercih edilmektedir.
Hangi Durumlarda M-Terapi Uygulanmaz?
M-terapinin uygulanmaması gereken durumlar şunlardır;
- Gebeler,
- Süt veren anneler,
- İnme (felç) geçmişi olan bireyler,
- İnsülin tedavisi gören şeker hastaları,
- Kan pıhtılaşma sorunu yaşayanlar,
- Kullanılacak serumlara karşı alerjik reaksiyon geliştirme riski olanlar,
- Kalp ve şeker hastaları.
M-terapi yapılmaması gereken kişiler arasında yer almaktadır.
İşlem Hangi Bölgelere Yapılabilir?
M-terapi yüz, göz, boyun, saç ve dekolte bölgesine uygulanabilen bir işlemdir. Ortalama 30 ila 45 dakika arasında işlem tamamlanmaktadır.
Yüz m-terapisi; kasları çalıştırıp yüze spor yaptırmakta ve lifting etkisi yaratmaktadır. Ayrıca cilde nem kazandırarak aydınlık ve canlı bir cilt görünümü elde etmeye yardımcı olmaktadır.
Göz bölgesine de uygulanabilen m-terapi işlemi; göz altı morluklarının, şişliklerinin ve kuruluk probleminin giderilmesini sağlamaktadır.
Saç m-terapisi ise kolajen üretimini tetikleyerek uygulanan bölgedeki saç tellerinin güçlenmesini ve koparak dökülme sorununun engellenmesini sağlamaktadır.
Göz Çevresi M-Terapisi Ne İşe Yarar?
Göz çevresi m-terapisi; göz çevresindeki kırışıklıkların, göz altı morluklarının ve torbalarının azalmasını sağlamaktadır.
Yüz M-Terapisi 1 Seans Yeter mi?
Cildin ihtiyaçlarına ve işlem esnasında kullanılan maddeye bağlı olarak seans sayısı değişkenlik gösterse de genellikle 4 veya 5 seans sonrasında sonuç alınmaya başlanmaktadır.
M-Terapi Etkisi Ne Zaman Geçer?
M-terapinin etkisi seanslar tamamlandıktan sonraki 6 ay ile 18 arasında devam etmektedir. Süre, cilt sorununa göre değişiklik göstermektedir.
M-Terapi Hangi Yaşlarda Yapılabilir?
M-terapiye 20’li yaşların sonunda 30’lu yaşların başında başlanabilir.
M-Terapiden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yüz m-terapisi sonrasında herhangi bir sorun yaşanmaması adına bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir.
Yüz m-terapisinden sonra dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
- İşlem sonrasındaki ilk 24 saatte cildin su ile temasına izin verilmemelidir.
- İlk 24 saatte makyaj yapılmamalı ve yüze herhangi bir kozmetik ürün kullanılmamalıdır.
- Belli bir süre solaryum, sauna ve hamam gibi ortamlardan uzak durulmalıdır.
- İşlemden sonraki ilk 2 gün havuza veya denize girilmemelidir.
- Düzenli olarak güneş koruyucu kullanılmalı ve cildin direkt olarak güneş ışığına maruz kalmamasına dikkat edilmelidir.
- İşlem sonrasında bol miktarda su tüketilmelidir.
Saç m-terapisinden sonra dikkat edilmesi gerekenler;
- İşlemden sonraki 3-4 gün boyunca saç yıkanmamalıdır.
- Kafa derisinin güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmamasına dikkat edilmelidir.
- İşlemden sonra bol miktarda su tüketilmelidir.
İşlem Esnasında Sık Kullanılan Maddeler
Yüz m-terapisinde kullanılan serumların içerdiği bileşenlerden bazıları şunlardır:
- Hyaluronik asit
- Magnezyum
- Selenyum
- Bakır
- Çinko
- A, B1, B2, B3, B5, B6, C ve E vitamini
- Nükleik asitler
- Amino asitler
2024 M-Terapi Fiyatları
Canlı ve sıkı bir cilt görünümüne sahip olmak isteyen kişiler m-terapi işlemi yaptırmak istemekte ve m-terapi fiyatları hakkında araştırma yapmaya başlamaktadır.
Batıkent m-terapi ve Etlik m-terapi hizmeti sunan, Ankara’nın en güvenilir güzellik salonu Dila Sayan merkezlerinde; alanının en güvenilir isimleri haftanın 6 günü hizmet sunmaktadır.
Kaliteyi uygun fiyatlarla sizlere ulaştırmayı hedefleyen Dila Sayan ailesi; danışan memnuniyeti odaklı hizmet politikasıyla kısa sürede sektörde öncü konuma gelmiştir.
Sizlerde cilt ihtiyaçlarınızı öğrenmek ve cildiniz için en uygun işlemi yaptırmak için size en yakın Dila Sayan şubesini ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz cihaz destekli cilt analizi yaptırarak cildinizin tüm ihtiyaçlarını öğrenebilir ve uzman estetisyen eşliğinde yaptıracağınız işleme karar verebilirsiniz.
İşlemler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve randevu almak için 0850 309 1919 numaralı hat üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Salonumuzda sunulan diğer hizmetler arasında yer alan cilt yenileme ve doku onarımı işlemi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için “Cilt Yenileme ve Doku Onarımı“ yazımızı okuyabilirsiniz.